Відбулась щорічна звітна наукова конференція студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

Цього року на секції Філологія від спеціальності «Журналістика» працювали дві підсекції, а саме підсекція Журналістика для студентів бакалаврату  та підсекція Соціальних комунікацій для студентів магістратури.

Керувала роботою підсекції Журналістика к.філ.н., доц. Ірина Копистинська, секретар – к.пол.н.,доц. Наталія Шотурма.

Підсекцією Соціальних комунікацій керувала к.філ.н., доц. Соломія Хороб, секретар – к.пол.н., ас. Тетяна Шлемкевич.

Доповіді представлені на обох підсекціях відзначились актуальністю проблематики та високою якістю досліджень. Тематика доповідей охоплювала різноманітні проблеми журналістики, зокрема,  роль журналістів у інформаційній війні, трансформації української медійної системи, проблеми функціонування регіональних медіа в умовах сьогодення, діяльність видавництв України в часи війни, фактчекінг у журналістиці, політична реклама в українському медійному просторі в умовах війни та ін.

За результатами роботи обох підсекцій відзначено виступи Зеленко Адріани, Косторнової Євгенії та Заблоцької Наталії у підсекції Журналістика, а також роботи Держипільської Галини та Козловець Ганни у підсекції Соціальні комунікації. До  друку у збірнику наукових праць студентів університету «Еврика» рекомендовано праці Симчич Тетяни й Рутковської Ольги у підсекції Журналістика, а також роботи Мохнацької Софії та Струк Діани у підсекції Соціальні комунікації.