Студенти-журналісти презентували 14 власностворених журналів

       Днями відбулась подія, на котру вже давно чекала уся кафедра журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: презентація перших журналів, створених студентами-журналістами першого курсу. Цього дня з нетерпінням чекали як самі студенти , так і викладацький склад. Пройшовши курс із дисципліни «Газетно-журнальне виробництво» під керівництвом Пристай Галини Іванівни, майбутні журналісти презентували аудиторії засвоєні знання та навички у вигляді власних журналів.
Тематика журналів надзвичайно різна. Від серйозних суспільних проблем до корисних порад
“Compass” (Головна редакторка: Томаш Катерина) – 10 унікальних місць України. Журнал був створений з метою показати усю мальовничість та багатогранність України. “Starfall” (Головна редакторка: Заблоцька Наталія). Якщо ви шукаєте, що переглянути у вільний час – найкращі фільми й мультфільми 2020 року зібрані саме у цьому журналі. Рубрики, які не пов’язані між собою однією тематикою, історії успіху знаменитих людей – усе це для вас підготувала Кульчицька Олеся у своєму журналі “Elit”.

“Sorano” для любителів культури і тих, хто вважає, що це не цікаво. Гільтайчук Людмила подбала про те, щоб кожен відкрив для себе цікавий зміст цього поняття.  Гендерна дискримінація породжує боротьбу жінок за свої права у цілому світі.  «Журнал “Blossom” допомагає жінкам розквітнути, повірити у себе» , – пояснює головна редакторка Соколовська Валентина. “Neoteric” ( Головна редакторка: Костишин Андріана) – журнал про моду та стиль, Івано-Франківськ та його розвиток і, звичайно, підлітків.

    Про усі тонкощі професії журналіста, глибокий зміст і сутність підготувала для читачів Пацаль Анна – головна редакторка журналу “Journalist Новий подих у сфері”. Можливо, ви оберете для себе саме цю професію, прочитавши матеріали даного журналу. «Перезавантаження» ( Головна редакторка: Шулятицька Анастасія) – про «місто юнацької ненависті та молодого кохання». Виявляється, Івано-Франківськ стає затісним для молодого покоління. Тож, ловіть гайд по місту, який змусить вас тут залишитись.  «КіноTime» – журнал-порадник для юних кіноманів», – зізнається головна редакторка Корчева Юлія. У журналі зібрані аж 32 найкращі фільми, за версією глядачів з усієї планети. Є тут любителі аніме? Спеціально для вас «Записник хікки» ( Головна редакторка: Сиротюк Анна ). Усе про аніме та японську культуру, особливості, таємниці. А хто така хікка – дізнаєтесь, коли познайомитесь із журналом віч-на-віч.

   Цікавитесь бізнесом? Мрієте про власну справу? Ткач Андрій створив дещо цікаве для вас. “Boiling point” – діловий журнал, у якому зібрані статті-поради, історії успіху відомих людей світу та їхні секрети вдалого бізнесу.

    Група Ж-13 висвітлила ледь не кожну тематику у межах одного журналу. « “Generation Z” – журнал-порадник для молоді Івано-Франківська, який не дозволить вам сумувати. Наша головна мета – створення мегавмісткого журналу, у якому кожен зможе знайти корисну інформацію, хвилинку релаксації і дійсно цікаві матеріали»,- зазначає засновниця.

    Розмаїття рубрик, цікаві та пізнавальні теми, вдало підібраний дизайн – усе це так і манить читача. Безсумнівно, “Generation Z” вартий вашої уваги і, не побоюсь цього слова, поваги.
Не знаєш, що почитати у вільний час? – підбірка чудових книг найрізноманітнішої тематики до ваших послуг. Завжди витрачаєш купу часу і нервів, обираючи фільм? – на сторінках журналу є підбірка найкращих фільмів усіх часів і народів, просто зазирни. «Також, спеціально для читачів нашого журналу, ми підготували власну підбірку фільмів і серіалів, котрі точно зроблять твій вечір вдалим».
Це та багато іншого підготувала для вас творча колегія журналу “Generation Z” . Основна робота лягла на плечі редколегії журналу: засновниця – Гонтарюк Сніжана; головна редакторка – Симчич Тетяна; літературний редактор – Лужний Денис; коректори – Пріц Юлія, П’ятко Іван ; дизайнерка – Іванців Марія. Робота дизайнера та коректорів була найскладнішою, але студенти впорались з нею «на ура». «Фундамент» “Generation Z” – його кореспонденти, що вправно збирали матеріали, писали статті, з любов’ю до своїх читачів. «Якщо ти абітурієнт і не знаєш, як впоратись зі страхом перед вступом, як обрати свій подальший шлях і не помилитись – спеціально для тебе ми підготували дещо особливе. А що саме – дізнаєшся, коли зазирнеш до “Generation Z”», – зізнається редколегія.
Журнали були створені в межах проєкту під керівництвом Пристай Галини Іванівни, котра залучила активних та креативних студентів-першокурсників до важливої роботи.
Кожен учасник презентації отримав масу задоволення та багато позитиву від побаченого. Викладачі приємно вражені успіхами майбутніх журналістів, а ті, у свою чергу, нереально щасливі, що змогли виправдати зусилля й надії, покладені на них викладачами.
Запрошую до прочитання. Не пошкодуєте!