Робота телебачення «зсередини»: першокурсники побували на ОТБ «Галичина»

15 березня студенти-першокурсники кафедри журналістики факультету філології Прикарпатського національного університету долучилися до чергового заняття Школи журналістики Івано-Франківської обласної спілки журналістів НСЖУ.
Цього разу майбутні журналісти разом з координаторкою Школи, доценткою кафедри журналістики Галиною Пристай відвідали Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина».
Привітав учнів Школи генеральний директор телеканалу, депутат Івано-Франківської обласної ради Ігор Дебенко.
Цікаву, змістовну екскурсію для учасників провела знана журналістка, завідувачка редакції новин «Вісті» ОТБ «Галичина», голова Івано-Франківської обласної спілки журналістів України Лілія Боднарчук. До спілкування долучився головний режисер телеканалу Володимир Кукуруза. Дві години широсердно та відверто фахівці давали учасникам корисні поради щодо професійного становлення і наголошували на постійному навчанню й самовдосконаленню. На цьому занятті присутні мали чудову можливість поринути в медійну, закулісну атмосферу, пізнати усі тонкощі журналістського середовища.
Вагомо, що учні Школи ознайомилися з діяльністю, проблемами, особливостями та специфікою роботи телебачення «Галичина», а також оглянули студії прямих ефірів телеканалу, дізналися про обладнання для створення та транслювання передач у цифровому форматі, пізнали роботу команди редакторів, режисерів, операторів та журналістів.
Надзвичайно цікаво студентам-журналістам було спробувати себе в ролі ведучих теленовин та дізнатися особливості створення новин. Довідалися учасники, що з 1 вересня 2021 року телеканал завершив перехід на HD мовлення, транслюючись у цьому форматі як у Т2, кабельних мережах, так і на супутнику.
Зазначимо: відвідування ОТБ «Галичина» не тільки залишило в майбутніх журналістів багато позитивних вражень, а й забезпечило новими важливими знаннями, які стануть суттєвими для професійного вдосконалення й обов’язково знадобляться для майбутньої журналістської діяльності.
«Ми побачили, у якому шаленому темпі працюють телевізійники, і наскільки їхня робота злагоджена та гармонічна», – зазначає наша студентка-першокурсниця Богдана Лисенко.
Тож на завершення зустрічі всі учасники висловили щиру подяку професіоналам своєї справи, які дуже люблять свою професію, Лілії Боднарчук, Володимиру Кукурузі та всьому колективу ОТБ «Галичина» за цікаву екскурсію, фахове спілкування, приємні емоції, корисний досвід, а особливо за те, що так щиро поділилися важливими секретами журналістської роботи,
Підкреслимо: заняття, екскурсії на базі різних видів ЗМІ мають вагоме значення для формування професійних компетентностей студентів, оволодіння ними прикладними засадами журналістської діяльності.