Молодь і демократія

У приміщенні кінотеатру «Люм’єр» (м. Івано-Франківськ) 17 березня відбувся цікавий захід під назвою «Роль молоді у зміцненні демократії». Організували  його громадська організація «Івано-Франківський молодіжний центр «Простір ініціатив» та Департамент молодіжної  політики та спорту міської ради.

У ньому взяли участь курсанти Луганського навчально-наукового інституту ім. Е.Дідоренка Донецького держуніверситету внутрішніх справ (який зараз дислокується в Івано-Франківську) та студенти кафедри журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

До речі, другокурсниця згаданої спеціальності Христина Мартинюк була спікером заходу, а доцент кафедри, заслужений журналіст України Ігор Бойчук провів слайд-презентацію медійної спеціальності та запросив вимушено переміщених юнаків і дівчат по закінченню навчання у своєму виші поповнити лави магістрів ПНУ. Адже нині все більше потрібні пресофіцери та  працівники підрозділів  зв’язків з громадськістю різноманітних силових структур.

Молоді було презентовано платформу студентського радіо міста та студентський хаб, який діє на базі кафедри журналістики ПНУ.

Відбулася також інтерактивна командна гра на предмет знання історії та сучасності Івано-Франківська та панельна дискусія щодо ролі молоді у зміцненні демократії та обговорення можливості її участі у прийнятті рішень.