Новий місяць — нові знання!

3 квітня студенти 4 курсу спеціальності «Журналістика» розпочали переддипломну виробничу практику. Фахова виробнича практика є невід’ємною складовою підготовки кваліфікованих фахівців. Від рівня професіоналізму, журналістської майстерності, особистих якостей студентів, їхньої підготовленості до праці в засобах масової інформації, залежить статус і авторитет усіх ланок системи освіти держави, перспективи її подальшого розвитку.

Фахова виробнича практика проходить за місцем майбутнього працевлаштування студентів. Практика здійснюється згідно підписаних угод між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та редакційними колективами газет, журналів та телерадіокомпаній регіонального та національного рівня.

Під час практики студент призначаються на посаду журналіста, беруть участь у роботі редакції (відвідують усі заходи, що розподіляються на конкретний відділ чи на конкретного журналіста), беруть участь у розробці й створенні нових медійних продуктів. Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при отриманні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь відповідно до освітньо кваліфікаційного рівня «бакалавр». Студенти проходять практику на таких базах: відділ патронатної служби Івано-Франківської міської ради, інтернет-видання «Інформатор», телерадіокомпанія «Вежа», ОТБ «Галичина», відділ комунікацій та правопросвітництва, Регіональний центр з надання БВПД в Івано-Франківській області, відділ інформації і комунікації Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Однією із баз практики став Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. Протягом 6 тижнів практиканти матимуть змогу випробувати себе в різних напрямках роботи, братимуть участь в заходах та ініціативах, які допоможуть закріпити вивчене, пропонуватимуть творчі ідеї.

У перший день практики студенти ознайомилися з місцем її проходження, познайомилися з колективом Департаменту, дізналися більше про роботу відділів та їх специфікою. В свою чергу, практиканти-журналісти очікують здобуття нових навичок, творчого натхнення та успіхів у своїй роботі.