Викладачі здійснили робочий візит до Великобританії

Доцентки кафедри журналістики Наталія Марчук і Соломія Хороб протягом 10-20 червня перебували із робочим візитом в Університеті Східної Англії (University of East Anglia) у місті Норвіч. Поїздка відбулася в межах проєкту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника «Підготовка ґрунту для реконструкції – знезараження ґрунту в Україні, еко-підприємництво та екологічна журналістика». Цей проєкт є частиною UK-Ukraine Twinning Initiative.
12 червня делегація ПНУ ім.Василя Стефаника на чолі з першою проректоркою Валентиною Якубів зустрілася з віце-канцлером UEA Девідом Макгуайром, провіце-канцлером з наукових і міжнародних питань Марком Сірсі та директором UEA Global Карен Блекні. Протягом наступних днів відбувалися робочі зустрічі за трьома тематичними напрямками проєкту:
1 – Нові матеріали для зниження ризику забруднення ґрунтів;
2 – Розвиток системи еко-інноваційних стартапів;
3 – Цифровий сторітелінг/журналістика задля популяризації екологічних проектів.
До робочої групи “Journalism, Media and Politics” увійшли кандидатка політичних наук, доцентка кафедри журналістики Наталія Марчук, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри журналістики Соломія Хороб та фахівчиня Інформаційно-обчислювального центру Анна Борищак. Вони ознайомилися із особливостями навчальних програм для журналістів, проєктною та науковою діяльністю Факультету мистецтв та гуманітарних наук UEA, а також відвідали теле- та радіостудії.
Наші викладачі провели робочі наради із професоркою кіно Ейлем Атакав (Eylem Atakav), професором політології Тобі Джеймсом (Toby James), координатором проєкту CreativeUEA Джоном Ґордоном (John Gordon), координаторкою проєкту Women of Influence Сарою Барров (Sarah Barrow), професорами Факультету мистецтв та гуманітарних наук Річардом Хендом (Richard Hand), Полом Берналом (Paul Bernal) та Зілією Іксуджіною (Zilia Iskoujina) та менеджером з медіа Лорою Поттс (Laura Potts).
Окремим напрямком була робота на базі телецентру UEA, де розміщено навчальні теле- та радіостудії. Викладачі телемовлення та цифрової журналістики Клер Пресі (Clare Precey), Джуліан Старді (Julian Sturdy), Дженні Кірк (Jenny Kirk) та Барні Чоудхурі (Barnie Choudhury) ознайомили наших викладачів зі специфікою підготовки журналістів у EUA. Також було презентовано відео-матеріали про Україну, заздалегідь підготовані студентами-журналістами EUA та ПНУ ім.Василя Стефаника.
Під час візиту Наталія Марчук і Соломія Хороб також провели тренінг на тему рoсiйськoї пpoпaгaнди для англійських фахівців, відвідали офіс BBC Norfolk та футбольний клуб Norwich City, про що напишемо окремо.
  • dav