Студент-магістрант Богдан Морозов взяв участь у конференції «Становлення стійкості: яке майбутнє комунікацій в Україні» (м.Львів)

Богдан Морозов, студент I курсу магістерської програми спеціальності «Журналістика та медіакомунікація» факультету філології Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, долучився до обговорення і став доповідачем панелі «Диплом журналіста: конкурентна перевага» конференції «Становлення стійкості: яке майбутнє комунікацій в Україні», яка була організована Школою журналістики та комунікацій Українського Католицького Університету (м.Львів).

Саме там викладачі, запрошені лектори і партнери Школи журналістики та комунікацій УКУ, а також студенти провідних вишів обговорили, як повномасштабна війна вплинула на українське медіасередовище. Проаналізували, яких візій потребуватиме медіаринок України після перемоги, і як журналістська освітня система безпосередньо може сприяти його цілісному розвитку.

Під час дискусії студенти поділилися власним професійним шляхом, страхами та викликами, котрі постають перед юними медійниками.

«У випускників українських вишів відсутнє мислення керівника. Курси з менеджменту та управлінства – невід’ємний елемент компетенції фахівців, що творять сучасний медіапростір у вигляді автентичних проектів, – зазначив у дискусії Богдан Морозов. – Вдячний бути учасником такого заходу, поділитись побажанням щодо майбутнього журналістики та почути нові пропозиції, стати учасником брейншторму щодо вирішень викликів цієї професії в оточенні цікавих та успішних людей».

Цікаві думки висловили й інші учасники студентської платформи: жертовність професії, дотримання журналістських стандартів, зосередження на практиці, відривання від теорії, взаємодія з роботодавцями.