Бути вірним професії та чесно служити народу України присягнули першокурсники спеціальності «Журналістика»

У  третю п’ятницю вересня 15 вересня на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття в Івано-Франківському лісовому селекційно-насіннєвому центрі обласна спілка журналістів і Центр журналістської солідарності, спільно з кафедрою журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника  традиційно провели заходи зі вшанування пам’яті журналістів.
Під час заходу, ініційованого Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ, на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття відкрили другий меморіальний знак «Пам’яті колег. Їх убила війна». У ньому вписано імена 33 медійників, які загинули під час повномасштабної війни росії проти України. Імена ще 39 закарбовані на першому меморіальному знаку, відкритому на Алеї пам’яті торік.
Першокурсниця Тетяна Сарай переконана, що імена загиблих медійників потрібно пам’ятати постійно: “Понад сто журналістів загинули в Україні за роки незалежності. Більш як 70 журналістів загинули від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це вкотре підтверджує, що професія журналіста є однією з найнебезпечніших. Маємо знати й пам’ятати їхні імена та вчинки, згадувати їх не лише в третю п’ятницю вересня, а й щодня”, – зазначила студентка під час заходу.
Майбутня журналістка Ілона Кукурудз поділилася своїми враженнями: “Сьогодні був важливий день, адже присяга журналіста є для кожного з нас серйозною подією. Тепер ми відчули себе ще більш відповідальними за дії та слова як майбутні фахівці. На мою думку, Алея пам‘яті журналістів Прикарпаття є справді дуже важливою, адже ці люди віддали своє життя за наше мирне майбутнє, і таке невеличке місце вшанування є цінним. Я пишаюся українцями, які створили цю Алею, і які далі продовжують свою справу”.
Також студенти спільно з медійниками висадили на Алеї пам’ятні дерева на честь тих журналістів Прикарпаття, яких вже немає серед нас. За словами секретаря Івано-Франківської обласної спілки журналістів Вікторії Плахти, Алею пам’яті заклали 2010-го року. Щороку у третю п’ятницю вересня тут вшановують пам’ять тих, хто залишив помітний слід в українській журналістиці.