Спершу ти людина, а вже потім – журналіст

Під таким гаслом пройшла зустріч студентів спеціальності «Журналістика»  з Ілоною Шевченко, журналісткою Суспільне Івано-Франківськ  та магістранткою спеціальності «Клінічна психологія»  Львівського національного університету імені Івана Франка.

Лекція проводилась в межах дисципліни «Медіабезпека» для студентів четвертого курсу й усіх охочих з метою привернення уваги до проблем емоційної стабільності та психологічної рівноваги  працівників медіа в умовах війни.  Лекторка на власних прикладах розповіла про складнощі підготовки сюжетів, спілкування з військовими та внутрішньопереміщеними особами,  а також нагадала про базові емоційні потреби кожного з нас та пояснила як їхнє нівелювання впливає на загальний емоційний стан людини.

На завершення, гостя продемонструвала кілька базових психологічних прийомів для нормалізації емоційного стану та повернення відчуття безпеки при сильному емоційному перенапруженні й вкотре нагадала  про необхідність дотримання балансу роботи та відпочинку.

За словами організаторки зустрічі – асистентки кафедри журналістики, кандидатки політичних наук Тетяни Шлемкевич:  «Все  наше суспільство перебуває в емоційно підвішеному стані, у нас забрали відчуття безпеки та спокою. Тому молоді, особливо майбутнім журналістам  потрібно вміти його повернути, розуміти свої базові потреби, а отже і розуміти потреби своїх співрозмовників та аудиторії.  Нам необхідно знову вчитись комунікувати  і такі зустрічі є для цього хорошим плацдармом».