Яка роль ньюзруму у роботі телерадіокомпанії? Як шукати інформаційні приводи та створювати якісні новини?

Чи повинен журналіст бути універсальним? Про це і не тільки розповів студентам-журналістам Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника в. о. головного редактора «Суспільне Івано-Франківськ» Василь Скрипка.
Випускник кафедри журналістики Василь Скрипка, який нині виконує обов’язки головного редактора Івано-Франківської регіональної філії суспільного мовника, зустрівся зі студентами 1-3 курсів та розповів про тонкощі роботи з новинами. Під час зустрічі майбутні журналісти дізналися про роботу філії Суспільного і, зокрема, його новинної служби. На прикладах із практики побачили, як створюються новини для різних медіаплатформ. А також почули, якими повинні бути новини, щоб відповідати стандартам, і водночас охоплювати велику аудиторію.
Третьокурсниця Євгенія Косторнова каже, що такі заходи є важливими для студентів: “Дізнатися про тонкощі в роботі улюбленої телерадіокомпанії Суспільне, ще й філії в нашому місті, було дуже цікаво. Василь Скрипка не тільки розповів нам, але й показав і розказав приклади, як команда журналістів працювала у різних ситуаціях. Дякуємо за таку можливість дізнатися про роботу саме з вуст виконувача обов’язків головного редактора. Адже така нагода для студентів випадає не завжди, тому це дуже круто для нас“.
Під час зустрічі студенти цікавилися, у чому різниця між радіоновинами і телевізійними, як адаптувати телесюжети для радіо. А також, у чому полягає робота головного редактора.